× Napište, co hledáte

Mikulášský běh pro Krtka

Zlínský Mikulášský běh se poběží v sobotu 8. prosince 2018 a nově bude mít zázemí i start na fotbalovém hřišti ve Zlíně-Loukách. Výtěžek z běžeckého závodu získá Nadační fond dětské onkologie Krtek. Každý účastník dostane pamětní medaili, originální sportovní čelenku a mikulášskou ovocnou nadílku.
Běžci si budou moci vybrat ze dvou tras. Hlavní závod se poběží na deset kilometrů a tvořit ho budou dva pětikilometrové okruhy. Tento závod se započítává do celoročního seriálu Běhy Zlín. Ti, co netroufají na deset kilometrů, mohou přijít podpořit Mikulášský běh a Nadační fond dětské onkologie Krtek proběhnutím v jednom pětikilometrovém okruhu.
Start, cíl a zázemí závodu bude na fotbalového hřiště Zlín – Louky. K dispozici jsou šatny i sociální zázemí. Po závodu je pro běžce připraveno teplé občerstvení a po vyhlášení nejlepších v jednotlivých kategoriích, pro něž jsou připraveny hodnotné ceny, proběhne tombola startovních čísel.
Běžci se mohou předem zaregistrovat na webu www.behyzlin.cz za zvýhodněné startovné 150 korun, nebo přímo na místě za startovné 250 korun. Celkový počet účastníků je omezen na maximálně 300 běžců.
Mikulášský běh má ve Zlíně dlouhou tradici, letošní ročník je v pořadí už jednatřicátý. Veškerý výtěžek ze startovného vybraného na tomto závodě bude věnován Nadačnímu fondu dětské onkologie Krtek.
Závod významně podporuje a spoluorganizuje slavičínská společnost Krajči plus, výrobce tradičních Cyrilových brambůrků. „Přestože NFDO Krtek podporujeme finančně už od roku 2014, letos jsme se rozhodli pro navázání spolupráce se spolkem Běhy Zlín, abychom nadačnímu fondu poskytli nejen finanční podporu, ale také rozšířili povědomí o jeho aktivitách,“ uvedl majitel firmy Tomáš Krajči.

Mikulášský běh pro Krtka Zlín 2018

Chci podpoit krtka 🗙