× Napište, co hledáte

Dny dětské onkologie v Brně 16. – 18. 2. 2018

Sobotní program byl zahájen na náměstí Svobody: dance Flash mob – roztančili jsme Svoboďák s Art Factory, za účasti lékařů a pracovníků Dětské nemocnice FN Brno a NFDO Krtek, Zdravotního klauna a dalších. Pro návštěvníky bylo připraveno: malování na obličej, chillout zóna, výtvarná dílna aj. Zajímavostí byl závod „varlat“. Na dotazy návštěvníků odpovídali lékaři. O skvělou náladu se postaralo Hitrádio City! Na náměstí Svobody také proběhla přednáška MUDr. Viery Bajčiové, CSc.

Ve stejnou dobu, jako na náměstí Svobody, probíhal program také v Knihovně Jiřího Mahena v Brně, kde proběhlo předání knih NFDO Krtek. Od 15:00 hod. si děti užily čtení s Hanou Holišovou a Alešem Slaninou. Velmi zajímavá byla beseda vyléčených pacientů a jejich spolku Společně k úsměvu, z.s. Pro návštěvníky byl dále připraven: foto koutek, malování na obličej, aj.

Odpoledne na brněnské Hvězdárně a planetáriu měli návštěvníci možnost získat zlaté stužky a informace o problematice onkologicky nemocných dětí. Pro děti zde byla připravena výtvarná dílna a malování na obličej.

Večer s názvem Hvězdárna Hany Holišové proběhlo slavnostní zahájení, projekce Buňka! Buňka! Buňka! a vystoupení Hany Holišové s Alešem Slaninou z Městského divadla Brno. Zlatým hřebem bylo vypouštění balónků splněných přání a slavnostní přípitek.

ddo brno 01 ddo brno 04 ddo brno 15

Chci podpoit krtka 🗙